
یکی از شیوه&zwnj های درمان نازایی، « اهدای جنین» است که در آن اسپرم مرد و تخمک زن را در آزمایشگاه تلقیح نموده و بعد از تقسیمات اولیه،یعنی چهار تا پنج روز بعد، جنین حاصل را به رحم زن متقاضی منتقل می&zwnj کنند. در مورد اهدای جنین سه نظر مطرح است: حرمت مطلق؛ جواز مطلق و تفکیک (یعنی جواز در صورت استفاده از سلول جنسی زوجین و عدم جواز در صورت استفاده از سلول جنسی غیر زوجین). در نوشتار حاضر ابتدا موضوعاتی چون فرایند، تاریخچه و ماهیت اهدای جنین مطرح گردیده، سپس نظریه&zwnj ی حرمت مطلق اهدای جنین و نظریه&zwnj ی تفکیک مورد نقد و بررسی واقع شده و در انتها مستند به دلایلی نظریه&zwnj ی جواز مطلق اهدای جنین به عنوان برآیند مقاله برگزیده شده است.
کلید واژه:اهدای جنین، اهدای تخمک، اهدای اسپرم، استمتاع،استیلاد، زوجین.
۱)جستارگشایی
فقیهان و حقوق&zwnj دانان می&zwnj بایست پابه&zwnj پای زیست&zwnj شناسان و پزشکان در فرایند تولید غیرطبیعی انسان حرکت نموده و ضمن حل مشکلات و نارسایی&zwnj های محتمل، انسان را در پیمودن طریق کمال رهنمون باشند. بر پایه ی این هدف همزمان با تولد نخستین انسان آزمایشگاهی در سال ۱۹۷۸ و فراگیر شدن شیوه&zwnj های مصنوعی درمان نازایی از جمله « اهدای جنین» در دهه&zwnj های اخیر، عالمان فقه و حقوق، مباحث جدی در موافقت و مخالفت با این شیوه&zwnj ها طرح نموده&zwnj اند. حکومت اسلامی نیز در راستای تسهیل امور مردم قانون اهدای جنین را درسال ۱۳۸۲ به تصویب مجلس شورای اسلامی رساند.
تولید مثل مصنوعی تحت دو عنوان « شبیه&zwnj سازی» و « باروری&zwnj های پزشکی» انجام می&zwnj شود. در روش اول از سلول&zwnj های جسمی و در روش دوم از سلول&zwnj های جنسی استفاده می&zwnj گردد. در روش اخیر، گاه از سلول&zwnj های جنسی زن و شوهر و گاه به دلیل نارسایی&zwnj های خاص از اسپرم، تخمک یا رحم فرد سومی استفاده می&zwnj شود. روش&zwnj های درمانی زوجین با توجه به نارسایی&zwnj های آنان به چند صورت انجام می&zwnj شود:

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-105096-368-%d9%be%d8%b1%d9%88%da%98%d9%87-%d8%a2%d9%85%d8%a7%d8%af%d9%87-%d8%b1%d8%b4%d8%aa%d9%87-%d8%ad%d9%82%d9%88%d9%82-%d8%a8%d8%a7-%d9%85%d9%88%d8%b6%d9%88%d8%b9-%d8%a7%d9%87%d8%af%d8%a7/
- ۹۵/۰۶/۲۶